• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası


 13.YI
LIMIZDA, Ankara'da Mutfak Tadilatı  ve Mutfak Dolabı İmalatı hizmetlerimize, 

  Kalitesi ve Garantisiyle Devam Ediyoruz. 

 

www.mutfaktadilat.com                                                                                          ANKARA

MUTFAK TADİLATI NASIL YAPILIR?

MUTFAK TASARIMI ve MUTFAK TADİLATI NASIL YAPILIR?

Mutfak tasarımı, ev tasarımı içerisinde en iyi düşünülmesi gereken mekanların başında gelir. Evinizin mobilyalarını belli bir süre sonra kolayca değiştirebilirken, mutfağınızı değiştirmek istediğinizde ciddi bir tadilatla karşılaşırsınız.

İnsan ihtiyaçları günden güne değişmekte ve bu değişimler doğal olarak yaşam şeklimizi de değiştirmektedir. Günümüz mutfakları, yemek hazırlanıp yemek yenilen yer olmaktan çıkıp, oturulan, yaşanılan, keyif alınan mekanlar halini almıştır. Bu nedenle mutfak dolabı modellerimizden size uygun olanını seçmenizi tavsiye ederiz. 

Yapmış olduğumuz mutfak tasarımlarında izlediğimiz yol; sizin kullanım şeklinize ve isteklerinize göre birbirinden farklı en az üç tane yerleşim yaparak, bunlar hakkındaki fikirlerinizi almak ile başlar. Adım adım son haline getirdiğimiz yerleşimde, aklımıza takılan veya daha sonradan keşke şunu da yapsaydık diyebileceğimiz herhangi bir nokta kalmaması için uğraşırız.

Beğendiğimiz yerleşime göre, Ankara Siteler' de bulunan mobilya imalat atölyemizde, mutfak tadilatı ile eş zamanlı olarak mutfak dolabı imalatı için de imalata başlıyoruz.

Bir mutfak tasarımı yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları sizlerle paylaşmayı doğru buluyoruz. Aşağıda verilen kriterler doğru uygulandığında, kullanımlı bir mutfak sahibi olmamanız için hiç bir neden olmadığını söyleyebiliriz.

Mutfak yerleşimi yapılırken buzdolabı-eviye-ocak arasındaki iş akış süreci göz önünde bulundurulmalı ve mutfağın mekana yerleşimi bu sürece uygun şekilde yapılmalıdır. Bu süreç içerisindeki mesafelerin uygunluğu rahat ve yorulmadan kullanılabilecek mutfak için en önemli kriteri oluşturmaktadır. 

Mutfağımızda hazırlamak istediğimiz bir yiyecek için, ihtiyacımız olan tezgah alanları vardır. Bunlar; Buzdolabından çıkardığımız bir yiyeceği yıkamak ve ayırmak için gerekli olan ön hazırlık tezgahı, yıkanmış ve ayıklanmış yiyecekleri, kesmek, karıştırmak, rendelemek vb. işlemleri yaptığımız ocak ile eviye arasında kalan hazırlık tezgahı, pişirdiğimiz yiyecekleri servis edebileceğimiz veya dinlenmeye alabileceğimiz servis tezgahı olarak üçe ayırabiliriz. Bu tezgahlardan en çok kullandığımız tezgah hazırlık tezgahı olduğundan, bu tezgah alanının olabildiğince geniş olması kullanışlı bir mutfak tasarımı için önemlidir.

Mutfağımızda kullanıldığımız ankastre cihazların doğru konumlandırılması gerekmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus cihazlara sağdan ve soldan ulaşılabilir konumun sağlanabilmesidir. Duvara bitişik ocak, fırın, bulaşık makinesi ve buzdolabı yerleşimlerinden kaçınılmalıdır.

Ocağın her iki tarafında bırakılacak tezgah alanı, taşan ve sıçrayan yemek artıklarının kolayca temizlenmesi, tencere saplarının rahatlıkla dönebilmesi açısından önemlidir. Ocak seçimi yapılırken kullanımımıza uygun seçeneği belirlemek gerekmektedir. Genellikle aynı anda ikiden fazla pişirme işlemi yapılıyorsa, ocak göz aralıklarının geniş olduğu modeller seçilmelidir.

Fırının duvar dibinde olması, fırın tepsisine rahat ulaşmamızı engellediğinden kazalara ve pişen yemekten sıçrayan yağların duvarı kirletmesine neden olabildiğinden duvara yakın olmamalıdır. Ayrıca fırınlardan çıkan sıcak tepsiyi koyabilecek tezgahın da mutfak tasarımı yapılırken düşünülmesi gerekmektedir. Fırın seçimi yapılırken kullanımı ve temizliği kolay ürünlerin seçilmesi önerilir.

Bulaşık makinesinin doldurulması ve boşaltılmasında kapak açıldığında her iki taraftan da kullanabilmek işimizi kolaylaştıracaktır.

Buzdolabı kapağı açıldığında içerisindeki sepetlerin kolayca çıkarılabilmesi sağlanmalıdır. Duvara bitişik ve kapağı duvara doğru açılan buzdolaplarında dolap içerisindeki sepetler çıkarılamadığından buzdolabı temizliğinde zorluklar yaşanmaktadır. Kapak açılış yönü ön hazırlık tezgahına doğru olmalıdır.

Pişirme süreci boyunca davlumbaz veya aspiratör kullanılarak yağ buharının zararlı etkilerinden mutfağımızı korumak mümkündür. Günümüzde karbon filtre takılabilen davlumbaz ve aspiratörler sayesinde baca bağlantısına gerek kalmaksızın yağ buharının etkileri önlenebilmektedir. Unutulmamalıdır ki bu cihazlar içerideki yemek kokusunu dışarı atan cihazlar değil, yağ buharını çeken cihazlardır. Yemek kokusunu kısmen engelleyebilmektedir.

Mutfak alt dolapların gerektiğinde bazasının çıkartılarak dolap altlarının temizlenebilmesi sağlanmalıdır. Mutfak Üst dolapları ile tavan arasında mutlaka temizlik yapılabilecek boşluk bırakılmalı, tavana sıfır üst dolap yerleşimlerinden kaçınılmalıdır. 

INSTAGRAM
GÜNCEL ÇALIŞMALARIMIZI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.